از سوی دیگر، مجیدی نشان داده هرگز در برابر کمکاری فدراسیون سکوت نمیکند و اعتراضهای او به سرعت با واکنشهایی همراه میشود. آخرین اعتراض او مربوط به چند روز پیش است، جایی که شماره 7 افسانهای آبیها از کمیته فنی فدراسیون فوتبال گلایه و آنها را متهم به دخالت در انتخاب دستیاران خود کرد.
هرچند اعضای کمیته فنی اجازه صحبت در اینباره را ندارند، اما پیگیریهای «فرهیختگان» نشان میدهد اتفاقات پشتپرده بسیاری رخ داده که سرانجام منجر به ایجاد اختلاف بین برخی اعضای کمیته فنی فدراسیون فوتبال و فرهاد مجیدی شده است.
انتخاب؛ نخستین اختلاف!
چه کسی فرهاد مجیدی را سرمربی تیم ملی امید کرد؟ این سوالی است که بسیاری در همان ابتدا از فدراسیون فوتبال میپرسیدند. شماره 7 پیشین آبیها به صورت ناگهانی سرمربی تیم ملی شد، درحالی که پیش از این، سابقه دستیاری وینفرد شفر و 5 بازی حضور روی نیمکت استقلال بهعنوان سرمربی را داشت.
در همان روزهای نخست که بحث حضور مجیدی روی نیمکت تیم ملی مطرح شده بود، کیکاووس سعیدی، سرپرست دبیرکلی کمیته ملی المپیک گفته بود: «ما در جریان انتخاب مجیدی بهعنوان سرمربی تیم ملی نبودیم و مسیر درستی برای انتخاب او طی نشده است.» این صحبتها نشان میدهد انتخاب فرهاد جایی بیرون از کمیته ملی المپیک رخ داده است. اگر خیابان سئول را کمی به سمت جنوب حرکت کنید، به ساختمان فدراسیون فوتبال میرسید، همان جایی که حکم سرمربیگری فرهاد مجیدی امضا شد، درحالی که یحیی گلمحمدی و جواد نکونام، شانس بیشتری برای تصاحب صندلی کرانچار داشتند.
درواقع مجیدی وقتی به سرمربیگری تیم ملی رسید که یکی از اعضای فدراسیون فوتبال که نزدیکترین فرد به مهدی تاج است، تصمیم گرفت هدایت تیم ملی را به او بسپارد. درباره این فرد همین قدر بگوییم که او یکبار وقتی مارک ویلموتس به فدراسیون فوتبال رفته بود و درخواست ملاقات با تاج را داشت، مقابل سرمربی تیم ملی نشست و بهعنوان نماینده تامالاختیار رئیس فدراسیون با ویلموتس جلسه برگزار کرد.
انتخاب مجیدی از طریق این فرد یکی از عوامل اصلی اختلاف برخی اعضای کمیته فنی با مجیدی است، آنها اعتقاد دارند او به خاطر شایستگیهایش انتخاب نشده بلکه صرفا سفارش شده بود.
کدام دستیار، کدام مخالفت؟
مهمترین عاملی که باعث ایجاد اختلافات بیشتر اعضای کمیته فنی فدراسیون و فرهاد مجیدی شد، انتخاب دستیار برای فرهاد مجیدی بود. یکی از همین اعضا درباره این ماجرا به «فرهیختگان» میگوید: «ایشان ابتدا عنوان کردند یک مربی که سابقه حضور در تیم زیر 16 سالههای رئالمادرید را داشت، بهعنوان دستیار انتخاب کند، اما مذاکرهاش با او بینتیجه بود.
در ادامه قرار شد با یک مربی ایتالیایی مذاکره کند که آن هم نتیجهای نداشت و در پایان گفت میخواهم با امید نمازی کار کنم که اعضای کمیته فنی مخالفتی نداشتند. من نمیدانم ایشان از کدام دستیار صحبت میکند و چرا بحث مخالفت را پیش کشیده است، اما متاسفانه فدراسیون فوتبال اعلام کرده ما اجازه صحبت نداریم و امیدوارم تمرکز مجیدی روی کار خودش باشد، نه مقصر جلوه دادن دیگران.»
این حسرت را ابدی نکنید
هرچه هست، اختلاف بین اعضای کمیته فنی فدراسیون فوتبال و فرهاد مجیدی اوج گرفته و گفتوگوی اخیر سرمربی تیم ملی امید، این موضوع را رسانهای کرده است. همه اعضا امیدوارند تیم ملی راهی المپیک شود تا در شرایط مناسب پیرامون این اختلافات تصمیمگیری شود، اما بسیاری میدانند درصورت عدمنتیجهگیری تیم، فرهاد مجیدی به سرنوشت علی دایی و امیر قلعهنویی دچار میشود و تا سالها رنگ نیمکت تیم ملی را نخواهد دید.
نکته مهمتر، اما حسرتی است که درصورت عدمصعود به المپیک، دامنگیر فوتبال ایران میشود. براساس شایعات، فوتبال به چهار دلیل مهم از المپیک 2024 حذف خواهد شد؛ به رسمیت نشناختن تیم ملی امید از نظر باشگاهها و فیفا، به هم ریختن نظم رقابتها به دلیل برگزاری بازیهای فوتبال در چند شهر، مهم نبودن کسب افتخار در المپیک از سوی بازیکنان، مربیان و داوران و مشکلات اسپانسرینگ مسابقات فوتبال ازجمله مهمترین دلایلی است که کمیته بینالمللی المپیک تصمیم به حذف این رشته گرفته است. درصورت صحت شایعات مطرحشده، آخرین امید ایران پس از حدود 44 سال، در دستان فرهاد مجیدی است؛ حسرتی که ممکن است ابدی شود.