۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۸:۵۹

زوایای پنهان مخالفت با برگزاری مسابقات فوتبال تا واکاوی آخرین اظهارات حریرچی

تعطیلی مسابقات مختلف فوتبال در سطح کشور زوایای پنهانی هم دارد که لازم است به آن ها توجه شود.
کد خبر: ۱۰۶۴۱۲
به گزارش وب سایت دی اسپورت؛ کرونا ویروس میهمان ناخوانده کشور است که 87روز تمام فعالیت ها را تحت الشعاع خود قرار داده و گویی این تاثیر در ورزش؛ خصوصا فوتبال پر رنگ تر نیز هست. به وضوح مشاهده می شود که بعد از اتمام محدودیت ها در سطح کشور به اشتباه یا به درست شرایط برای مردم به حالت عادی برگشته و تمام فعالیت های خود را از سر گرفته اند و بعضی ها به اجبار مشغول فعالیت حتی در شغل های پر ریسک خود شده اند که البته ستاد ملی مبارزه با کرونا هم اجازه این فعالیت ها را صادر کرده است اما در این بین ورزش فوتبال گویی بسیار از فعالیت های خطرناک و پر ریسک دیگر خطرناک تر است که این چنین قوانین سختی را برای آن وضع کرده اند.

مسئله سلامت در جامعه امر بسیار مهمی است که به هیچ وجه نمی شود آن را نادیده گرفت حتی اگر از تلاش های چندین ماهه بازیکنان یک تیم و مجموعه یک باشگاه با تمام هزینه های میلیاردی که مدیران برای آن کرده اند بگذریم باز هم مسائل و زوایای دیگری هستند که باید با حساسیت و ریز بینی به آن دقت کرد.

در قدم اول نباید این را فراموش کنیم که فوتبال ایران در لیگ برتر و لیگ دسته اول خلاصه نمی شود چرا که لیگ های دسته دوم و دسته سوم هم در این کشور فعال هستند که به مانند لیگ های بالاتر بازی های آن ها نیز و به همان شکل و شمایل و حتی به مراتب سخت تر(به جهت امکانات و مسائل مالی) برگزار می شد و از کادر فنی و بازیکنان گرفته تا مجموعه پزشکی و تدارکات و حتی بوفه ها در حال کار و فعالیت بودند.

همانطور که اشاره شد مبلغ قرارداد بازیکنان در لیگ های دسته دوم و دسته سوم بسیار پایین است و حتی گاها در مبالغی زیر 30یا40میلیون تومان بسته می شود که آن هم در پایان فصل تمام این مبلغ به بازیکنان نمی رسد و معمولا مقداری از آن پرداخت نمی شود.

شاید بازیکنان لیگ برتر و لیگ دسته اول با مبالغ قرارداد خوبی که دارند و یا از قبل دریافت کرده اند در صورت لغو مسابقات نگرانی مالی نداشته و فشاری را متحمل نشوند اما نباید بازیکنان و کادر و تدارکات لیگ های پایین تر را فراموش کرد که بعضا همین یک شغل را دارند و حالا با تعطیلی بلند مدت لیگ فشار زیاد مسائل اقتصادی زندگی را باید به دوش بکشند و حتی مدیران عامل باشگاه ها تماس های این بازیکنان تحت فشار را پاسخگو نیستند.

به واقع کسانی که از لغو کامل مسابقات خصوصا در لیگ های پایین تر حرف می زنند به این توجه کرده اند که بازیکنی که تنها شغلش فوتبال است و آن هم با مبلغ قرارداد پایین اگر مسابقات لغو شد و بعضا متاهل هم باشند باید چه کاری انجام دهند؟آیا در بحث های حمایتی اصلا این قشر در نظر گرفته شده اند؟

در آخرین صحبت های حریرچی؛ معاون وزارت بهداشت اشاره درستی کردند که مردم باید با این ویروس زندگی کنند و نمی شود حالا حالا ها از شر این ویروس خلاص شد.

با ریز شدن در آخرین سخنان حریرچی میشد به وضوح این هشدار به مخالفت کنندگان با ادامه لیگ های جاری در فوتبال را دریافت کرد که اگر شما مخالفت می کنید با ادامه برگزاری لیگ فعلی و می گویید بهتر است ادامه فصل کنونی لغو شود تا بتوان مسابقات فصل بعد را بطور منظم انجام داد این را بهتر است بدانید که وضع این ویروس در فصل پاییز به مراتب بدتر از موقعیت کنونی خواهد بود و در آن شرایط دیگر به هیچ وجه حتی فصل بعد هم برگزار نخواهد شد.

که صد البته صحبت های معاون وزیر بهداشت که گویی در مواردی از خود فوتبالی ها هم فوتبالی تر بود و در زوایای پنهان صحبتش لیگ های پایینی و حتی تخمه فروشان درب های ورزشگاه ها را مد نظر داشت کاملا منطقی بود چرا که بر اساس هشدار متخصصان سلامت و سازمان بهداشت جهانی وضع اپیدمی و اوج گیری کرونا در فصل پاییز بیشتر خواهد بود؛ پس اگر نشود که ادامه مسابقات لیگ را در این فصل و خرداد و تیر انجام داد پس مطمئن باشید در فصل پاییز به هیچ وجه نمی شود انجام داد و باید از الان فصل آینده لیگ های مختلف فوتبالی را لغو شده دانست.

مسئله مهمی که باید عزیزان مخالفت کننده با برگزاری مسابقات فوتبال مدنظر داشته باشند این است که کل دنیا حالا حالاها با این ویروس زندگی خواهند کرد و باید این ویروس را جزیی از زندگی خود بدانند و راه های مقابله با آن را به خوبی انجام دهند و این را فراموش نکنند که نمی توان زندگی را تعطیل کرد و فقط خود را مد نظر قرار داد بلکه باید با فراگیری اصول اولیه بهداشت و مقابله با کرونا پیشگیری لازم را برای عدم ابتلا به این ویروس انجام دهند.

خبرنگار:علیرضا یاوری