بازرس کل امور ورزش و جوانان سازمان بازرسی کل کشور: با مسببان پرونده ویلموتس برخورد میشود
بازرس کل امور ورزش و جوانان سازمان بازرسی کل کشور تأکید کرد با مسببان و متخلفان پرونده قرارداد ویلموتس در محاکم قضایی برخورد خواهد شد.
به گزارش وب سایت دی اسپورت، مسعود طاهری جعفری بازرس کل امور ورزش و جوانان سازمان بازرسی کل کشور درباره محکومیت بیش از 6 میلیون یورویی ایران در ماجرای شکایت ویلموتس گفت: قوه قضاییه و بازرسی به این موضوع ورود کرده و تیمی از بازرسان موضوع را بررسی کردند. این گزارش مراحل نهایی را طی می کند تا آماده ارسال به مراجع ذیربط شود. ایرادهایی در قرارداد ویلموتس وجود دارد که جای دفاع ندارد.
وی ادامه داد: مبلغ قرارداد ویلموتس تا پایان جام جهانی 2022 قطر، 7 میلیون و 875 هزار یورو و مبلغ قرارداد دستیاران او هم سالی 150 هزار یورو است. مبلغ پرداختی به ویلموتس و دستیارانش برای 63 روز حضور در ایران 2 میلیون و 278 هزار و 715 یورو، 11 هزار دلار و 63 دلار و بیش از 700 میلیون تومان اعتبار داخلی است. درباره حق الزحمه 605 هزار یورو مازاد پرداختی داشتیم. همه اینها را که کنار بگذریم بررسیهای ما نشان میدهد در حالی که فدراسیون نزدیک به 88 هزار میلیارد تومان بدهی مالیاتی دارد، باز هم 7 میلیارد تومان مالیات قرارداد ویلموتس را بر عهده گرفته است.
بازرس کل امور ورزش و جوانان سازمان بازرسی کل کشور که در برنامه فوتبال برتر شبکه سه سیما حضور داشت گفت: قرارداد ویلموتس ایرادهای زیادی دارد. حتی روال اساسنامه ای در این قرارداد طی نشده است. کمیته فنی باید گزینه ها را بررسی میکرده و سپس به هیئت رئیسه میرفته که این روند طی نشده است. طبق اسناد رئیس وقت فدراسیون فوتبال این قرارداد را می بندد و هشت روز بعد هیئت رئیسه آن را تصویب میکند. ممکن است رئیس وقت فدراسیون بگوید شفاهی با اعضای هیئت رئیسه صحبت کرده اما اسناد چیزی را نشان می دهد که به آن اشاره کردم. ویلموتس در دو تیم ساحل عاج و بلژیک کار کرده و در هر دو اخراج شده و دو سال بیکار بوده است.
طاهری با بیان اینکه الزامات حقوقی در قرارداد ویلموتس رعایت نشده است، اظهار داشت: مسئولان وقت فدراسیون مطلع بودند که محل تامین منابع این قرارداد اصلا مشخص نشده است. می دانیم که تحریم هستیم و به امید مطالباتمان در فیفا با ویلموتس قرارداد بستیم. این قرارداد علاوه بر ایرادتی که دارد، موارد نامتعارفی هم داشته است. مثلاً برای هر برد 6 هزار یورو و هر مساوی 3 هزار یورو برای ویلموتس در نظر گرفته شده بود. ما امروز در شرایطی هستیم که منابع ارزی محدود است و می طلبد که حساسیت بیشتری داشته باشیم.
«چه برخوردی با کسانی که قرارداد ویلموتس را بسته اند خواهد شد؟» وی در واکنش به طرح این سوال، یادآور شد: سازمان بازرسی بعد از تشکیل پرونده در مراحل نهایی تحقیقات است و سپس این پرونده به مراجع و محاکمی که پرونده را بررسی می کنند ارسال و به تناسب اهمیت موضوع حکم رای می شود.
طاهری افزود: در خصوص تیمی که وکالت را قبول کردند هم همه ما این موضوع را می دانیم که وقت آزمون و خطا نیست. دوستان اشاره کردند که وقت کم بود و فقط چهار روز فرصت داشتند برای 300 صفحه پرونده. برداشت این است که دوستان اشرافی به پرونده ندارند که بخواهند دفاع کنند. این موضوع ملی است و ورزش ما را دچار بحران کرده است. ویلموتس طبق بند پنج که در قراردادش وجود دارد توانسته با وکلای خودش این حکم را دریافت کند. رئیس وقت فدراسیون می گوید وکیلی که من استخدام کردم حذف شده و تیم دیگری آمده که به پرونده اشرافیت ندارد. کسانی که الان مسئول فدراسیون هستند آن زمان جزو هیئت رئیسه بودند. ما آنها را احضار کردیم و سوالاتی پرسیدیم. در هر صورت پرونده در حال طی روال سازمانی است.
بازرس کل امور ورزش و جوانان سازمان بازرسی کل کشور در پاسخ به این پرسش که چه برخوردی با افرادی که در این پرونده نقش داشتند خواهد شد، یادآور شد: قطعاً محاکم قضایی ما با مسببان این اتفاق برخورد لازم را خواهند کرد. با کسانی که در این پرونده در مقاطع مختلف از بستن قرارداد تا صدور رأی کوتاهی کرده اند قطعاً برخورد مناسب خواهد شد.
طاهری با اشاره به عقد قراردادهای بد با برخی مربیان و بازیکنان خارجی گفت: شرایطی که امروز برای ویلموتس پیش آمد در انتظار پرونده شفر و استقلال هم خواهد بود.