به گزارش فوتبال آزادگان و به نقل از پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان، آیین گرامیداشت 100 سال باشگاهداری ورزشی نوین در ایران توسط انجمن باشگاهداران ایران و با حضور کیومرث هاشمی در محل نمایشگاه بینالمللی تهران برگزار شد.
کیومرث هاشمی در این مراسم با گرامیداشت یاد و خاطره رئیسجمهور و همراهان ایشان اظهار داشت: ورزش کشور یکی از حامیان اصلی خود را از دست داد. در این مدت 10 ماه هر درخواستی که از ایشان داشتیم به طور ویژه پیگیری میکردند و ما وظیفه داریم راه آیتالله رئیسی را به خوبی ادامه دهیم.
وزیر ورزش و جوانان با تبریک یکصدمین سالگرد باشگاهداری نوین در کشور گفت: امیدواریم که این نوع مراسم ادامهدار باشد و شاهد رشد و شکوفایی ورزش کشور باشیم. امروز در دنیای ورزش، ورزشکار به عنوان قلب مجموعه محسوب میشود. ورزشکار زمانی میتواند خوب کار کند که باشگاه دارای ما پویا و فعال باشد. متاسفانه هنوز نتوانستهایم از ظرفیت باشگاهها برای توسعه ورزش قهرمانی و همگانی استفاده کنیم.
هاشمی ادامه داد: خیلی از فدراسیونها و هیئتهای ما در سراسر کشور تیمداری و باشگاهداری میکنند که این کار اصولی نیست. فدراسیونهای ما وظیفه سالن داری و تیمداری ندارند. وقتی آموزش و پرورش در بین 16 میلیون دانشآموز نتواند به دنبال استعدادیابی برود طبیعی است که هیئتها به سمت تیمداری میروند.
کیومرث هاشمی خاطرنشان کرد: باید از دو مسیر باشگاهداری و آموزش و پرورش پیش برویم که بتوانیم ورزش توسعه یافته داشته باشیم. تا به امروز براساس اقدامات انجام شده 33700 باشگاه در سطح کشور داریم که با استانداردهای باشگاهداری در دنیا فاصله دارند. یکی از رسالتهای اصلی ما این است که به سمت توسعه باشگاهداری برویم.
وی اظهار داشت: دو موضوع اصلی را در کنار دیگر مسئولیتهای خود دنبال میکنیم و برای ما تکیلف شده است. طرح آمایش یکی از برنامههای اصلی ما محسوب میشود که حلقه گمشده ورزش کشور است. ما زمینه لازم را داریم ولی نتوانستیم از امکاناتی که داریم بهره بگیریم. مشکل ورزش کشور ما این است که عدالت رعایت نشده ولی با اجرای آمایش سرزمینی قطعا اجرای عدالت را شاهد خواهیم بود.
وزیر ورزش و جوانان افزود: با توجه به نقطهزنی که در طرح آمایش سرزمینی انجام شد مشخصا سه رشته فوتبال، بدنسازی و آمادگی جسمانی بیشتر باشگاههای ما را شامل میشود و با اجرای طرح آمایش سرزمینی که یکی از موارد آن توسعه باشگاهداری در کشور است میتوان همه رشتههای ورزش را توسعه داد.
او بیان کرد: همه ما و مجموعه باشگاهداران وظیفه داریم که خود را به استانداردها نزدیک کنیم. ساختار مدیریت حرفهای در باشگاهها یکی از ملزومات باشگاهداری در دنیای امروز است و ما نیز باید به لحاظ ساختار مدیریت حرفهای توسعه پیدا کنیم. نمیتوانیم به دنبال باشگاه حرفهای باشیم ولی مدیر حرفهای نداشته باشیم.
کیومرث هاشمی تصریح کرد: در گذشته باشگاهها در بخش امکانات و تجهیزات سادهتر بودند ولی امروز شاهد تجهیزات مدرن در ورزشگاهها هستیم که باید ما نیز به لحاظ تجهیزات به سمت جهانی شدن برویم. در بحث اسپانسر و حامی مالی تا به الان کوتاهی زیاد شده و از ورزش حمایت نشده است. باید همگی کمک کنیم که موضوع اسپانسر به یک قانون تبدیل شود که بتوانیم به توسعه رشتههای مختلف کمک کنیم.
وزیر ورزش و جوانان خاطرنشان ساخت: بحث حق پخش تلویزیونی نیز یکی دیگر از مشکلات ورزش ما است. موضوع حق پخش باید از نمایندگان و مسئولین مطالبه شود و ما نیز وظیفه داریم که این موضوع را پیگیری کنیم. حق پخش میتواند به حیات باشگاهها کمک کند.
وی گفت: در سطح ورزش کشور یکی از مشکلاتی که داشتیم بحث دو باشگاه استقلال و پرسپولیس بود. ما از روز اول اعلام کردیم که کار وزارت ورزش تیمداری نیست و دولت تمرکز خود را گذاشت که بتوانیم سرخابیها را به بخش خصوصی واگذار کنیم. وزیر نباید به خاطر استقلال و پرسپولیس به دنبال اسم و رسم خودش باشد تا رسیدن به وضعیت مطلوب این دو باشگاه نیاز به حمایت دارند. وظیفه وزارت ورزش، سیاستگذاری است.
در این مراسم اسبقیان معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای، پسندیده مدیرکل حوزه وزارتی، سیروس احمدی مدیرکل امور باشگاهها و کلانتری مدیرکل دفتر همگانی وزارت ورزش و جوانان حضور داشتند.
در پایان این مراسم از 10 نفر از پیشکسوتان باشگاهداری در کشور با حضور وزیر ورزش و دیگر مسئولین تجلیل و همچنین به دلیل حمایتهای وزیر ورزش از باشگاهها توسط محمدرضا طالقانی و کاظم اولیایی از کیومرث هاشمی تجلیل شد. هنچنین نمایندگان باشگاههای جوان نو، راهآهن، کیان، ابومسلم، خانه ورزش، آکادمی کاراته، آرارات، شاهین، برادران پهلوان شرق، کوهنوردی دماوند، پهلوان پور زورخانه و استخر سونای تهران مورد تجلیل قرار گرفتند.