به گزارش"فوتبال آزادگان"؛ هفته دوازدهم لیگ دسته اول آبستن اتفاقات عجیب و غریب بود، در یکی از اتفاقات مهم این هفته بازیکنان شهرراز شیراز تصمیم گرفتند به دلیل عدم پایبندی مدیران باشگاه شیرازی به تعهداتشان و عدم دریافت مطالبات با وجود حضور در استادیوم برابر سایپا حاضر به انجام مسابقه نشوند تا شیرازیها مجبور شوند تنها با ۷ بازیکن که ترکیبی از بازیکنان رده امید و جوانان بودند وارد زمین شوند.
البته بازی دو تیم ۳۰ ثانیه هم طول نکشید چرا که با مصدومیت یکی از بازیکنان و خروج او از زمین که به نظر میرسید مصدومیت وی چندان جدی هم نباشد، داور به دلیل به حد نصاب نرسیدن بازیکنان شهرراز مجبور به اعلام اتمام بازی و نیمه تمام ماندن آن شد تا گزارشات مقامات رسمی مسابقه پس از وصول به کمیته مسابقات به کمیته انضباطی و دیگر ارکان قضایی فدراسیون ارجاع داده شود تا تخلفات باشگاه و بازیکنان شهرراز مورد بررسی قرار گرفته و تصمیمات در این ارتباط اتخاذ شود.
کمیته انضباطی بلافاصله شبانه با صدور و ارسال ابلاغیهای به باشگاه شهرراز شیراز به این باشگاه دو روز فرصت داد تا دفاعیات خود در ارتباط با اتفاقات و تخلفات رخ داده را به این کمیته ارسال کند.
طبق دستورالعمل قرارداد بازیکنان و مربیان؛ بازیکنان بایستی تا پایان اعتبار قرارداد خود در اختیار باشگاه تحت قرارداد باشند و غیبت غیرموجه شامل اعمال جریمه و یا محرومیت به تشخیص کمیته انضباطی باشگاه مربوطه خواهد شد. همچنین مطابق ماده ۲۱ دستورالعمل قراردادی مصوب برای سالهای ۱۴۰۳ تا ۱۴۰۶ در صورتی كه مطالبات پرداخت نشده بازيكن و يا كادرفنی از باشگاه، به سقف معادل ٣ ماه دستمزد قراردادی برسد، بازيكن و يا كادرفنی بايد اخطار كتبی حداقل ١٠ روزه برای باشگاه بدهكار ارسال نمايند. در صورتی كه پايان مهلت ١٠ روزه باشگاه به تعهد قراردادی خود به نحو كامل عمل نكند طرف قرارداد حق اعلام فسخ قرارداد را (حتی در طول فصل) دارد.
گفته میشود بیشتر بازیکنان شهرراز شیراز مطابق با این بند اخطارهای کتبی خود را به باشگاه ارسال کردهاند اما با این وجود آنها با اعتصاب و عدم حضور در دیدار برابر سایپا به سلامت مسابقات لطمه جدی وارد کردهاند، این اتفاق و در کنار آن اظهارات چندی پیش ستار زارع مبنی بر اینکه اگر مسئولان استانی بین فجرسپاسی و تیمش تبعیض قائل شوند برابر رقبای فجر تیمش امتیاز خواهد داد حساسیت را برای مسئولان و ارکان قضایی فدراسیون فوتبال دو چندان کرده، از این رو احتمال دارد ارکان قضایی فدراسیون به منظور جلوگیری از تکرار تخلفات مشابه در لیگ مطابق با مقررات انضباطی مجازات و محرومیت سنگین و شدیدتری را برای باشگاه و بازیکنان خاطی در نظر بگیرد.
هر چند در ماده ۶۳ مقررات انضباطی مجازات عدم برگزاری مسابقه به علت رفتار اعم از فعل یا ترک فعل یک تيم، یا رفتاری که یک باشگاه و یا تيم مسئول آن شناخته شود (به استثنای قوای قاهره)، یک مسابقه برگزار نشود یا نيمه تمام بماند، تیم باشگاهی که مسئول شناخته شود توسط کميته انضباطی ۳ بر صفر بازنده اعلام و ضمناَ به پرداخت حداقل پانصد ميليون ریال جریمه نقدی بهعلاوه کليه خسارات وارده به سازمان ليگ و فدراسيون محکوم می شود. اما با توجه به اینکه اقدام بازیکنان شهرراز مصداق ایراد لطمه به سلامت مسابقات است احتمال دارد کمیته انضباطی با استناد به مادههای ۷۳ و ۸۴ مبادرت به اتخاذ تصمیم و صدور رای کند.
مطابق ماده ۷۳ مقررات انضباطی مصوب سال ۱۳۹۷ که در آن به سلامت مسابقات اشاره شده، تاکید شده است تمام اشخاص تابع اساسنامه و مقررات فدراسيون فوتبال، باید متعهد و مکلف باشند که از ارتکاب هرگونه رفتاری که به سلامت مسابقات لطمه وارد میکند خودداری نمایند، از سوی دیگر در تبصره (الف) بند دوم همان ماده بر تاثير ناروا یا غيرقانونی بر روند یک مسابقه یا نتيجه آن اشاره شده و صراحتا اعلام شده است که هر شخصی که مبادرت به طراحی، زمينهسازی یا اقدام برای تاثيرگذاری بر نتيجه یک مسابقه بر خلاف اخلاق و شئونات ورزشی نماید به محروميت از هرگونه فعاليت فوتبالی به مدت حداقل 12 ماه و نيز پانصد ميليون ریال جریمه نقدی محکوم و در صورت شدت اقدامات یا اهميت فراوان موضوع، متخلف برای تمام عمر از هرگونه فعاليت مرتبط با فوتبال، فوتسال و فوتبال ساحلی، محروم خواهد شد.
در ماده ۸۴ نیز به تعهدات باشگاه اشاره شده و در بند پنجم همین ماده آمده است؛ باشگاهها متعهد و مکلف هستند تا بر اساس مقررات راجع به برگزاری مسابقات کليه مقدمات لازم را برای برگزاری مسابقه راس زمان مقرر و مطابق با استانداردهای پزشکی، فنی، انتظامی و امنيتی فراهم نمایند و در صورت عدم انجام این تعهدات هریک از مجازاتهای قانونی مقرر در این مقررات به تشخيص رکن قضایی در مورد متخلف قابل اجرا خواهد بود.