۰۱ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۴

مجوز جذب ساغلام را چه کسی صادر کرد؟

این بار تغییرات در نیمکت تراکتورسازی کمی عجیب بود، یحیی گل محمدی در بدترین دوران تراکتورسازی خطر بزرگی را به جان خرید و هدایت این تیم را در روزهای محرومیت بر عهده گرفت.
کد خبر: ۷۴۶۷۷

به گزارش «دی اسپورت»؛ این بار تغییرات در نیمکت تراکتورسازی کمی عجیب بود، یحیی گل محمدی در بدترین دوران تراکتورسازی خطر بزرگی را به جان خرید و هدایت این تیم را در روزهای محرومیت بر عهده گرفت. او و تیمش برای حضور در رقابت‌های نیم فصل اول، چالش‌های اساسی داشتند، روزهایی که نیمکت این تیم پر نمی‌شد و گل محمدی برای تعویض بازیکنان، کمبود بازیکن داشت، کم نبودند اما به هر حال گل محمدی و تیمش نیم فصل اول را به پایان بردند و روزهای سخت تمام شد.


یحیی گل محمدی خود را برای نیم فصل متفاوتی آماده می‌کرد، او به دنبال این بود که با مهیا شدن شرایط، نتایج خوبش در سایر تیم‌ها را این بار در تراکتورسازی تکرار کند. با همه این احوال ادامه حضور گل محمدی در تراکتورسازی مهیا نشد و بعد از اختلافات به وجود آمده، مدیران تراکتورسازی رسماً اعلام کردند که قصد قطع همکاری با این مربی را دارند.

همانطور که گفته شد این‌بار جدایی این سرمربی به خاطر نتایج بد و ناکامی‌ها نبود. به هر حال طبق اعلام باشگاه تراکتورسازی هیات مدیره این تیم تشکیل جلسه داد و در نهایت اعلام شد در صورتی که ستاد کل نیروهای مسلح مجوز صادر کند، مربی خارجی برای این تیم جذب خواهد شد.

 گزینه‌هایی مثل دنیزلی، نوری و ... مطرح شد که در نهایت طی یکی دو روز اخیر حضور ارتورول ساغلام در تراکتورسازی قطعی شد. تبریزی‌ها در ادامه لیگ روی نیمکت تیمشان یک مربی ترکیه‌ای را خواهند داشت که برای 10 بازی چیزی فراتر از یک میلیارد و هفتصد میلیون تومان دریافت خواهد کرد و همانطور که در گزارش‌های قبلی آوردیم این مبلغ با مبلغ قرارداد یک فصل مربی مثل برانکو تقریبا برابری می‌کند.

حتی می‌توان مدعی شد که قیمت این مربی ترکیه‌ای برای تراکتورسازی، گرانتر از کارلوس کی‌روش برای تیم ملی خواهد بود. متاسفانه باید گفت نکات مبهم و مهمی برای حضور این مربی روی نیمکت تراکتورسازی وجود دارد که به هیچ وجه آینده روشنی برای این تیم قابل تصور نیست. اول اینکه قرارداد برای 10 بازی با چه منطقی بسته شده است؟ آیا در صورتی که این مربی در همین 10 بازی نتواند نظر مدیران تراکتورسازی را جلب کند، برای فصل آینده که خیلی زود فراخواهد رسید، تراکتورسازی چه سرنوشتی خواهد داشت.

در ثانی چرا باید یک تیم باشگاهی این مبلغ را برای 10 بازی به یک مربی خارجی پرداخت کند؟ باز هم باید گفت که چه تضمینی وجود دارد این مبلغ یک بدهی سنگین دیگر برای تراکتورسازی نشود؟ متاسفانه این تیم با همین قراردادهای نجومی و حتی کمتر از آنها، از طرف فدراسیون جهانی فوتبال با محرومیت سنگینی مواجه شد و توان زیادی از این تیم برای تسویه بدهی‌های گذشته صرف شد. از همه این مسائل مهم‌تر اینکه هیات مدیره تراکتورسازی اعلام کرد جذب مربی خارجی حتماً با مجوز ستاد کل نیروهای مسلح خواهد بود.

حال این سوال پیش می‌آید که آیا ستاد کل نیروهای مسلح مجوز جذب مربی خارجی را صادر کرده است که برای 10 بازی، چیزی بیش از یک میلیارد و هفتصد میلیون تومان هزینه دریافت کند.

به طور حتم این سوال مهمی است که باید مدیران باشگاه تراکتورسازی به آن پاسخ دهند. آیا امکان دارد که مجوزی برای چنین قراردادی صادر شده باشد؟ و یا اینکه اینطور مجوزهای احتمالی، راهی برای فرار از مسوولیت‌های بعدی در آینده است. تراکتورسازی از دو پنجره نقل و انتقالات محروم بود و به همین علت اکثر بازیکنان خود را از دست داد و در نقل و انتقالات نیم فصل مجبور شد، بازیکنان زیادی را جذب کند که تعدادشان هم کم نبود و از طرف دیگر نیمکت تراکتورسازی هم دچار تغییرات شد و سرمربی هدایت تیم را برعهده خواهد داشت که هنوز هیچ گونه شناختی از تیم ندارد.

به طور حتم هماهنگی بازیکنان تازه وارد با تیم و همچنین شناخت پیدا کردن مربی از جو و بازیکنان تیم، زمان زیادی خواهد برد و به نظر می‌رسد تراکتورسازی حداقل چند هفته از بازی‌ها را به همین خاطر از دست خواهد داد. با این اوصاف می‌توان مدعی شد که تراکتورسازی چشم انداز روشنی برای پایان لیگ هفدهم ندارد که اگر داشت، قطعاً از هم اکنون به فکر لیگ هجدهم می‌بود.