پیشکسوتان خواهان خرید سهام پرسپولیس شدهاند
دی اسپورت: یک بار دیگر و در حالی که روزهای پرالتهابی را در فوتبال باشگاهی و ملی پشت سر میگذاریم بحث خصوصی شدن تیمهای استقلال و پرسپولیس بر سر زبانها افتاد.
به گزارش" دی اسپورت": یک بار دیگر و در حالی که روزهای پرالتهابی را در فوتبال باشگاهی و ملی پشت سر میگذاریم بحث خصوصی شدن تیمهای استقلال و پرسپولیس بر سر زبانها افتاد تا باز هم این شائبه به وجود بیاید که وزارت ورزش و جوانان با سوار شدن بر موج احساسات هواداران میلیونی این دو باشگاه، قصد تغییر افکار عمومی را دارد.
بحث خصوصیسازی دو باشگاه سرخابی و پرطرفدار فوتبال کشورمان سالهای زیادی است که بر سر زبانها افتاده اما نهتنها هیچ دولت و گروهی موفق به انجام این کار نشده بلکه ارادهای هم برای قدم برداشتن به سمت خصوصیسازی این دو باشگاه دیده نشده است.
در این دوره اما نوبت به مسعود سلطانیفر، وزیر ورزش و جوانان رسیده تا با گفتن اینکه سهام این دو باشگاه به بخش خصوصی واگذار میشود، خبرساز شود اما با توجه به شرایط موجود به نظر میرسد باز هم این اتفاق رخ نخواهد داد، هر چند همین حالا برخی از افراد حقیقی و شرکتهای حقوقی خواهان به دست آوردن سهام باشگاه پرسپولیس هستند.
ورود جدی پیشکسوتان کهن
یکی از شرکتهایی که خواهان خرید سهام باشگاه پرسپولیس شده شرکت پیشکسوتان کهن پرسپولیس است که چند سالی است فعالیت خود را در قالب فعالیت پیشکسوتان آغاز کرده است. این شرکت که مدعی کار در زمینه اقتصادی است اعلام کرده با هر قیمتی که برای واگذاری باشگاه پرسپولیس در نظر گرفته خواهان خرید سهام باشگاه هستند و مشکلی برای پرداخت پول ندارند حتی اگر مبلغ خرید سهام پرسپولیس چندصد میلیارد تومان باشد.
طبعا پیشکسوتان پرسپولیس توان پرداخت چنین مبالغی را ندارند و باید دید چه افرادی با استفاده از نفوذ برخی از چهرههای سرشناس و قدیمی پرسپولیس به دنبال مالکیت این باشگاه مردمی هستند.
توقعات عجیب سلطان
جالب اینکه علی پروین روز شنبه مصاحبه عجیبی هم با سایت شرکت پیشکسوتان کهن پرسپولیس انجام داد و اعلام کرد که اگر قرار است برای این باشگاه مدیرعاملی انتخاب شود باید از او و سایر پیشکسوتان نظرخواهی شود. حتی پروین اعلام کرد که باید حداقل دو پیشکسوت در هیاتمدیره پرسپولیس حضور داشته باشند!
این اظهارنظرهای پروین از آنجایی عجیب است که پیشکسوتان در سالهای اخیر که عضو هیاتمدیره بودند عملا هیچ کار مثبتی برای این باشگاه انجام ندادهاند و مشخص نیست پروین با چه استدلالی خواستار مشارکت پیشکسوتان در کارهای مدیریتی پرسپولیس شده است. از طرف دیگر فوتبال این روزها از قالب ورزش بیرون آمده و بهعنوان یک صنعت پولساز در دنیا شناخته میشود که کار در آن از حیطه کاری پیشکسوتان خارج شده و نیاز به مدیران متخصص اقتصادی دارد.
سهمخواهیهای مختص فوتبال ما
نکته مهم این است که دلیل سهمخواهی پیشکسوتان در فوتبال ایران مشخص نیست و کسی نمیداند ماجرای این توقع غیرمنطقی چه زمانی به پایان میرسد. در هیچ باشگاهی در دنیا پیشکسوتان اینقدر خواهان سهم از گذشته خود نیستند.
بزرگترین بازیکنان دنیا در دنیای فوتبال که عمر بازیگری شان به پایان رسیده بهعنوان مدیر افتخاری در باشگاههای خود فعال هستند و هیچگاه به دنبال سهمخواهی نبودند اما در فوتبال ایران علاوهبر مشکلات متعددی که بر سر راه فوتبال است، پیشکسوتان هم قوز بالای قوز شدهاند و خواستار سهم و حقی برای خود هستند و این در حالی است که آنها در قبال بازی کردن خود در تیمهای پرهوادار هم به پول و ثروت رسیدهاند و هم از شهرت کافی بهره میبرند و شاید باید به همین قدر از سهم خود راضی باشند.
در انتظار موضع وزارت
اکنون توقع میرود وزیر ورزش و جوانان که خود بهتر از هر کسی میداند فضا و زیرساختها برای خصوصیسازی پرسپولیس و استقلال در شرایط فعلی آماده نیست، یک بار برای همیشه مقابل سهمخواهیهای اینگونه قرار بگیرد تا بلکه این دو باشگاه بتوانند نفس راحتی بکشند.
البته هنوز هم کسی نمیداند در آخرین جلسهای که وزیر با علی پروین داشت چه صحبتهایی رد و بدل شد و آیا وعدهای داده شده یا خیر اما همان زمان پروین با قاطعیت از وزیر ورزش حمایت کرد تا این شائبه مطرح شود که قرار است در قبال حمایت پیشکسوتان از وزیر، یک اتفاق مهم رخ دهد!