یادداشت روز؛
کاش تاج به مسائل داوری مستقیم ورود می کرد
کمیته داوران فدراسیون فوتبال برای برطرف شدن ضعف قضاوت ها باید چاره اندیشی کند و بهتر است که شخص رئیس فدراسیون در این بخش بتواند مستقیما ورود کند.
به گزارش"دی اسپورت"؛ کمیته داوران فدراسیون فوتبال برای برطرف شدن ضعف قضاوت ها باید چاره اندیشی کند و بهتر است که شخص رئیس فدراسیون در این بخش بتواند مستقیما ورود کند.
هر ساله شاهد اتفاقات عجیبی در لیگ های فوتبال ایران در بخش داوری هستیم که همین مسئله باعث به وجود آمدن فشار روحی زیادی در بین مربیان ، بازیکنان و هواداران شده است.
کمیته داوران باید داوران را به نحوی در مسابقات چیدمان کنند که بر اساس سطح رقابت ها باشد اما موضوع مهم شبهه حق به جانب گرفتن یک طرفه کمیته داوران از داوران منتخب می باشد با این استدلال که اگر داور خود را مورد حمایت قرار ندهند خودشان زیر سئوال خواهند رفت بی شک اگر این شرایط ادامه داشته باشد سطح داوری ها بدتر خواهد شد و افت کیفی فوتبال کشور را در پی خواهد داشت.
حال اگر بخواهیم به گوشه ای از این بحث بپردازیم می توانیم اپیدمی اعتراض به داوری را مورد بحث قرار دهیم و دلایل این مبحث را بیابیم.
مقدمه این موضوع را می شود از آنجا شروع کرد که آیا داوران از روی خصومت با یک تیم یا سرمربی قضاوت می کنند و یا شورش مربیان علیه جامعه داوری باعث این هجمه شده است؟
آیا این نارضایتی ها می تواند نشانه وجود افراد دیگر در پشت پرده در قضاوت داوری باشد یا جوسازی های ساده که خود باشگاه ها راه می اندازند؟
آیا کمیته داوران یا سازمان لیگ ، مسئولیت رسیدگی به این اعتراض ها را برعهده میگیرد؟ و سوالات مختلفی که می توان در این مورد پرسید اما مطمئنا مسئول رسیدگی به این اعتراض ها فدراسیون است که می تواند عدالت را برقرار کند و به جای اینکه تیم ها ، بازیکنان و مربیان محکوم شوند با بررسی دقیق در سازمان لیگ و کمیته داوران موضوع را ریشه یابی کنند و این به معنی آن است که کمیته ای ویژه در این موضوع تشکیل شود.
حالا برای ورود فدراسیون در این بخش و چاره اندیشی نیازی به بررسی خیلی موشکافانه نیست زیرا مسئولین در راس کار فدراسیون کارهای مهم تر و وقت گیر تری دارند! اما کافی است در زمان های استراحت خود به اخبارهای فوتبالی سری بزنند و مصاحبه مربیان و بازیکنان را نگاهی بیندازند قطعا خواهند دید که اکثر مربیان ، بازیکنان و مدیران تیم ها نسبت به قضاوت داوریشان معترض هستند مانند اعتراض شدید فرهاد مجیدی که چند هفته گذشته به عنوان سرمربی تیمش (استقلال تهران) در مقابل صنعت نفت آبادان داشت یا حتی در لیگ دو بازی داماش و نیرو زمینی.
اما ناگفته نماند در بعضی مواقع داوران بعد از بازی به اشتباهات خود اعتراف کرده اند و آنها را به عذرخواهی وادار کرده است باید توجه داشت فقط در بازی هایی پخش مستقیم داشته اند باعث نشان دادن عملکرد داور شده است و باعث شده که داور را به عذرخواهی وادار کند اما در بازی های به مانند لیگ سه و لیگ های دیگر چنین موضوعی وجود ندارد حال اگر این بخش را مورد بررسی قرار دهیم باید چند موضوع اساسی را مطرح کنیم.
از سویی می توان گفت مقصر داور نیست و فقط کمیته دپارتمان داوری در بحث آموزش و چینش داوران ضعیف عمل کرده است که باعث عملکرد ضعیف در قضاوت ها هستند. یا در اکثر مواقع داوران قضاوت خود را از روی ترس تیم حریف و تماشاگران انجام می دهند یعنی آرامش و امنیت برای یک قضاوت مقتدرانه و عادلانه ندارند و در خیلی از بازی ها شاهد آن بوده ایم که در حین بازی مربیان بعد از سپری شدن دقایقی از بازی اعتراض شدید به قضاوت داوران دارند و آنها را مجبور به آن کرده اند که با احتیاط سوت بزنند یعنی خواه ناخواه قضاوت خود را از ترس به حاشیه کشیده نشدن و تحت فشار روانی که مربیان تیم به وجود می آورند انجام می دهند علی الخصوص هرگاه مسابقه در شهرهای پر تماشاچی صورت بگیرد.
ناگفته نماند بعضی از مربیان تیم ها اصولا اعتراض و شلوغ کاری را جزیی از تاکتیک کار خود می دانند که همین مسئله باعث شده است صدای اعتراض به حق باشگاه های دیگر به گوش مسئولان نرسد.
در بخش پایانی یاداشت به این موضوع می شود اشاره کرد که کمیته انظباطی فدراسیون فوتبال به روال معمول طبق آخرین گزارش داور بازی (طبق ماده 96 کمیته انضباطی) تیم حریف را جریمه و محروم می کند.
حال آیا بهتر نیست این جریمه ها و محرومیت ها فقط مختص باشگاه ها، مربیان و بازیکنان نباشد و داور را هم شامل شود؟ کمیته داوری که بخش مهمی از فدراسیون فوتبال است باید از حساسیت خاصی برخوردار باشد زیرا زحمات و هزینه های اقتصادی باشگاه ها بعد از یک فصل با فراز و نشیب های زیاد با قضاوت های پراشتباه هدر می رود و بهتر است در آموزش ،چیدمان ،جریمه و تشویق داوران دقت زیاد شود که پیشنهاد می شود شخص رئیس فدراسیون فوتبال در این موضوع حساس ورود کند و گروهی از متخصصان امین و عادل را گرد هم جمع کند تا راه حل روشنی برای این معضل عظیم یافت شود.